Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Nelétáme hlavou v oblacích

Zdeněk Ščasný, Alex Chipciu a Lukáš Štetina před Sigmou

Sdílet

Týden po povedeném utkání s Plzní nás čeká další domácí duel. V sobotu přivítáme Sigmu Olomouc, která zatím na jaře válí a patří k týmům s nejlepší aktuální formou. Před utkáním jsme mluvili se Zdeňkem Ščasným, Lukášem Štetinou a Alexem Chipciem.
„Nálada v týmu je samozřejmě dobrá, máme za sebou skvělé utkání s Plzní. Chceme v tom pokračovat. Samozřejmě nesmíme létat hlavou v oblacích, protože máme příklad ze začátku sezóny. Také jsme začali vítěznými utkáními, ale pak jsme začali prohrávat. Doufá, že teď jsme dál a budeme pokračovat vítězně,“ říká před duelem se Sigmou Olomouc Alexandru Chipciu.
„Nemyslím, že by kdokoliv po posledním zápase měl nějak přehnané sebevědomí, všichni jsme si dobře vědomi toho, že podzim nebyl úspěšný a ovlivňuje to stále celou sezónu. Rozhodně nemůžeme přeceňovat výkon v jednom zápase,“ krotí nadšené emoce sparťanů trenér Zdeněk Ščasný.
1 / 34
Ten musí před duelem si Sigmou řešit, jak poskládá zálohu. Proti Plzni podal dobrý výkon Kanga, naopak Karlsson, který v minulých utkáních zaujal fanoušky, zůstal jen na lavici: „ Nemám z toho zamotanou hlavu, je to spíš příjemné. Rozhodně je to lepší než na podzim, kdy jsme neměli kam sáhnout. Rozhodne zdravotní stav, uvidíme před utkáním,“ vysvětluje Ščasný.
„Sestava v obraně se mění, ale to je logické, je to trenérova volba. Všichni tu máme rozum a všichni počítáme s tím, že je nás tu 25. I když všichni nemůžou být zrovna na hřišti, máme společný cíl a to je to nejdůležitější. Podstatné je, abychom fungovali jako tým,“ říká k točení sestavy Lukáš Štetina.
Kompletní rozhovory s hráči i trenérem vám nabídneme v tradičním videopreview v průběhu čtvrtečního odpoledne.

Další novinky