Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-15

Obě kategorie starších žáků v Plzni vyhrály

Starší žáci vezou z Plzně všechny body

Sdílet

Starší žáci odjeli do Plzně, kde se utkali v dalším kole České ligy žáků s Viktorií Plzeň. Oba týmy musely obracet nepříznivý vývoj utkání. V obou zápasech se to ale povedlo, a tak obě kategorie vezou 3 body za výhru.
Viktoria Plzeň U15 – ACS U15 1:3 (1:1)
Branky: 22. Hašek – 30., 59. Říha, 65. Vitarigov
AC Sparta: Kerbach – Říha, Rebibo, Váňa, Piralic, Vaněk (41. Ingardia), Cettl, Horák, Vitarigov, Kačer (60. Pomykáček), Krulich (60. Rožánek)
Od začátku se hrál velmi vyrovnaný fotbal. Jako první zahrozila po rychlém protiútoku Plzeň, ale Kerbach vytáhl skvělý zákrok. Do vedení se přeci jen dostal domácí celek, po naší chybě se soupeř trefil na zadní tyč. Ještě v prvním poločase jsme však dokázali vyrovnat. Po rohovém kopu Horáka se hlavou trefil Říha.
Ve druhém poločase byla hra také vyrovnaná, ale postupem času jsme měli ze hry více my. Začali jsme si vytvářet daleko více příležitostí. Po přihrávce Váni se ve vápně prosadil pod břevno opět Říha. Vzápětí se povedlo Vitarigovi vypíchnout míč soupeři a sám se dostal do zakončení, ve kterém se nemýlil a upravil stav na konečných 3:1.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Martin Kumšta: „Zápas pro nás byl velmi těžký. Domácí se prezentovali organizovanou hrou s rychlými protiútoky, které nám hlavně ze začátku utkání dělaly velké problémy. My jsme v prvním poločase nedotáhli některé nadějné akce do zakončení. Měli jsme několik rohových kopů a z jednoho se nám podařilo vyrovnat. Druhý poločas jsme nezačali vůbec dobře. Sice jsme domácí do vyložené šance nepustili, ale naše hra byla velmi pasivní a nepřesná. S přibývajícím časem jsme narůstající převahu a vytvořené šance postupně proměnili a strhli vítězství na naši stranu. Teď už se všichni těšíme na derby, které nás čeká v sobotu na domácím hřišti.“
Viktoria Plzeň U14 – ACS U14 1:2 (1:1)
Branky: 21. Karpíšek – 25., 57. Saal
AC Sparta: Kulíšek – Svoboda, Princ, Winter (41. Kačur), Saal, Tesař (61. Sedláček), Randa (55. Benedikt), Feit, Tošnar, Job (41. Rus), Diviš (61. Filípek).
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Michal Vychodil: „Vstup do utkání se nám povedl a během čtvrt hodiny jsme měli devět zakončení, což ale jen dokumentuje malou kvalitu v dořešení finální fáze, neb se nám nepodařilo vytěžit žádnou branku. A najednou udeřilo na druhé straně! Při rohu domácích se z nás stali fanoušci a už jsme prohrávali. Z následné zvýšené aktivity se nám sice ještě podařilo rychle skóre srovnat, ale od té chvíle již zápas vypadal úplně jinak. Velmi těžko jsme se totiž srovnávali s aktivním a důrazným pojetím Viktorky, čímž se obraz hry naprosto srovnal. Vysvobodila nás až šťastná střela, kterou se nám podařilo vývoj otočit. Postupně kvalita úrovně zápasu upadala a šlo již víceméně jen o boj. O ,,zaslouženém“ vítězství lze mluvit jen z pohledu obranné činnosti, která po přestávce nepovolila domácím výraznější gólovou možnost. V Plzni se nám jednoduše herně nedařilo a výkon to nebyl vůbec dobrý. Pod tlakem výsledku a soupeře jsme nabídli pramálo svých fotbalových kvalit. Nedokázali jsme se těmto podmínkám přizpůsobit a celkově tak obstálo jen pár jedinců!“

Další novinky