Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
Novinky

Ocenění pro Hložka a Staškovou

Sparťani přebrali ceny

Sdílet

Příjemnou a úspěšnou neděli za sebou mají sparťani Adam Hložek a Andrea Stašková! Oba dva se dočkali ocenění na Galavečeru Grassroots fotbalu za rok 2018. Hložek, který se v průběhu uplynulého roku stal součástí sparťanského A týmu přebral cenu pro nejlepšího nejmladšího dorostence a Andrea Stašková se stala Talentkou roku.
Adam Hložek už v minulém ročníku této ankety skončil na třetí příčce a tentokrát ji dokonce ovládl. V průběhu roku 2018 oslavil své šestnácté narozeniny a dál zářil v mládežnických výběrech Sparty. Díky tomu šel v létě do přípravy s A týmem a nakonec nastoupil i do několika zápasů. V pohárovém utkání v Polné se zapsal mezi střelce a při svém ligovém debutu na hřišti Slovácka se stal nejmladším sparťanem v historii české ligy.
„Byl to náročný rok, zvykal jsem si na dospělý fotbal. Je to fyzicky, kondičně náročnější, ale snažím se s tím teď co nejlépe popasovat. Z výhry mám velkou radost, beru to jako jedno z ocenění mé práce,“ prohlásil Adam Hložek na podiu v pražském Žofíně, kde se galavečer konal.
Andrea Stašková obhájila triumf v kategorii Talentka roku z loňska. Stašková je jednou z opor ženského A týmu a to přesto, že jí je stále jen osmnáct let. V aktuální sezóně násazela už dvacet branek a vede tabulku střelkyň ženské ligy.
„Díky za ocenění, jsem ráda, že se mi to povedlo znovu po roce. Snažím se hodně trénovat, dávám fotbalu všechno, moc mě to baví,“ řekla při přebírání svého ocenění Andrea Stašková.
1 / 5

Další novinky