Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Podmínka v lize od disciplinárky

Klub bude od sobotního zápasu s Karvinou čtyři zápasy pod dohledem Disciplinární komise LFA

Sdílet

Klub byl potrestán Disciplinární komisí LFA za rasistické projevy části publika v prvním ligovém kole při zápase proti SK Sigma Olomouc. Kromě finanční sankce ve výši 100.000 Kč hrozí v případě recidivy uzavření části stadionu.
Detailní znění rozhodnutí disciplinárního orgánu LFA? Komise uzavře na dva zápasy sektory C9, C10 (protilehlá tribuna) a B1 – B4 (kotel), pokud se v následujících zápasech na stadionu vyskytne projev rasismu. Komise došla na zasedání k závěru, že ve zmiňovaných sektorech došlo v 80. minutě zápasu s SK Sigma Olomouc k rasistickým projevům směrem k hráči soupeře.
Zkušební lhůta s dohledem disciplinární komise poběží ve čtyřech následujících zápasech – tedy už od sobotního střetnutí s Karvinou (dále bude podmínka platit pro duely s Hradcem Králové, Českými Budějovice a Jabloncem).
Klub důrazně apeluje na fanoušky, aby se vyvarovali jakýchkoli projevů rasismu. Nejen v následujících zápasech na Letné, ale vždy, když přijdou na stadion. Rasismus je neakceptovatelný. V lize, v průběhu utkání evropských pohárů i při přátelském zápase.

Další novinky