Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži ASPARTA iD

Podnikneme kroky, abychom se vrátili na vrchol

Rozhovor s trenérem Zdeňkem Ščasným na startu přípravy

Sdílet

Zdeněk Ščasný pokračuje ve funkci hlavního trenéra Sparty a čeká ho šestitýdenní zimní příprava, během které chce změnit projev mužstva. V rozhovoru pro Sparta TV zhodnotil uplynulý průběh sezony a promluvil o cílech do jara.

ROZHOVOR | Trenér Ščasný před startem zimní přípravy

„Chceme udělat kroky, abychom konsolidovali mužstvo a chtěli bychom mu vrátit tvář a vrátit se do pohárové Evropy. Všechny problémy jsme si analyzovali a pojmenovali, zimní příprava nám musí stačit, abychom to napravili. Uděláme pro to všechno,“ řekl trenér Zdeněk Ščasný na startu přípravy.
Realizační tým nově posilují v roli asistentů Michal Horňák a Petr Janoušek, kteří úspěšně působili jako trenéři sparťanské juniorky resp. výběru do 19 let. „Už během podzimu jsme věděli, že tohle bude potřeba. Chceme se víc zaměřit na trénink detailů, na skupinové tréninky, proto jsme přivedli dva nové členy do realizačního týmu. Rozhodli jsme se pro naše trenéry od juniorky a od dorostu. Věřím, že to je správný krok,“ dodal Zdeněk Ščasný.
Týmu se po letním příchodu Zdeňka Ščasného na lavičku dařilo a první porážku zaznamenal až v 10. kole na půdě obhájce titulu. „Když jsme prohráli v Plzni a v Olomouci, dostalo mužstvo mentální facku. Mám dojem, že tam nastal hlavní zlom a ztráta sebedůvěry. To byl první důležitý moment, pak přišly nevyrovnané výkony. To nejdůležitější se ale stalo v posledních čtyřech kolech, kdy jsme ztratili deset bodů. Tam se náš problém prohloubil, ztratili jsme i druhou a třetí pozici a navíc ani hra neodpovídala tomu, co jsme chtěli. Závěr podzimu výrazně ovlivnil pohled na nás, bylo to to nejhorší, co nás mohlo potkat,“ zhodnotil trenér Sparty průběh první části sezony.
SPARTA iD

Celý článek je dostupný pouze přihlášeným uživatelům.

Další novinky