Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Remíza s Jabloncem

Ze severu vezeme pouze bod

Sdílet

Sparťané v Jablonci zásluhou Kryštofa Daňka rychle vedli, domácí ovšem ještě v závěru první půle zvládli vyrovnat. Po změně stran šel soupeř do deseti, svěřencům Briana Priskeho se však početní výhodu nepodařilo zužitkovat a ze severu Čech vezou pouze bod za výsledek 1:1.
Netradičně v úterní večer bylo na pořadu 6. ligové kolo a pří té příležitosti zavítal náš A-tým na Střelnici, kde se utkal s tamním Jabloncem. Tomáš Wiesner dostal poprvé v novém ligovém ročníku šanci v základní sestavě, kam se i po jednozápasové pauze vrátil Lukáš Juliš, který na hrotu vytvořil tandem s Tomášem Čvančarou. Sparťané od prvních minut vyběhli v tomto složení: Holec – Wiesner, Sørensen, Zelený, Højer – Daněk, Pavelka, Sadílek, Jankto – Čvančara, Juliš.
Hosté ve žlutých dresech od úvodního hvizdu diktovali tempo hry. V 8. minutě hledat Sørensen na zadní tyči Tomáše Čvančaru, který z velkého úhlu minul soupeřovu bránu. Kryštof Daněk využil v desáté minutě chyby v rozehrávce, navedl si míč na levačku a přesně trefil prostor u pravé tyče – 1:0. Sparťané nadále byli tím dominantnějším celkem na hřišti a domácí jasně přehrávali pomocí pohledné kombinace.
Casper Højer zahrával v první pětačtiřicetiminutovce celou řadu standardních situací, ta z 25. minuty málem zapadla přímo do brány, brankář Hanuš však tento odvážný pokus, ač s problémy, vyrazil. Jablonec se do první výraznější akce dostal v úplném závěru poločasu. Po chybě ve sparťanské rozehrávce se na hranici ofsajdu pohybující se Chramosta dostal do úniku, který vyšperkoval přihrávkou do prázdné brány na Kratochvíla, a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.  
Po změně stran vstoupili na hřiště svěřenci Briana Priskeho s jednou změnou, Lukáše Juliše nahradil Michal Sáček. Ve 48. minutě si Kryštof Daněk navedl míč z levého křídla a vypálil, bohužel jeho pokus skončil jen těsně vedle pravé tyče Hanušovy brány. Kartami utkání výrazně zamíchal rozhodčí Machálek, jelikož po deseti minutách druhé půle udělil druhou žlutou Považancovi a Jablonec tak musel dohrávat o deseti.
Sparťanská lavička zareagovala dalším střídáním, místo Davida Pavelky, po kterém převzal kapitánskou pásku Michal Sáček, poslali trenéři na plac dalšího útočníka Václava Drchala. Dvacet minut před koncem vystřídal Karabec Daňka. V 80. minutě vyslal Højer ze standardky svůj pověstný projektil, který byl ovšem bránícími hráči sražen na roh. Z protiútoku se valil sám na Holce Malínský, sparťanský brankář se ale blýskl jistým zákrokem.
Do hry se dostali Mejdr s Minčevem a hned vytvořili závar před jabloneckou bránou, první jmenovaný centroval, druhý bohužel nedokázal ostrý balón uklidit do sítě. V nastavení dostal ještě druhou žlutou domácí Krob a domácí tak poslední okamžiky dohrávali dokonce o devíti, sparťané ale enormní závěrečný tlak nevyužili a zapsali druhou remízu 1:1 v řadě.
1 / 62
FK Jablonec – AC Sparta Praha: 1:1 (1:1)
Branky: 45. Kratochvíl (Chramosta) – 10. Daněk.
Žluté karty: 6. Považanec, 20. Jovović, 87. Kratochvíl, 90+2. Krob, 90+7. Horejš – 46. Pavelka, 60. Daněk, 85. Minčev, 90+1. Zelený.
Červené karty: 55. Považanec, 90+6. Krob.
Sestava Sparty: Holec – Wiesner (83. Mejdr), Sørensen, Zelený, Højer – Daněk (74. Karabec), Pavelka (62. Drchal), Sadílek, Jankto (83. Minčev) – Čvančara, Juliš (46. Sáček).
Sestava Bohemians: Hanuš – Surzyn, Martinec, Heidenreich, Krob – Hübschman (72. Malínský) – Kratochvíl, Houska, Považanec, Jovović (76. Šulc) – Chramosta (90+1. V. Kadlec).
Rozhodčí: J. Machálek - I. Nádvorník, L. Machač.

Další novinky