Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

S ligou spokojenost, s Ligou mistryň už méně

Trenér Peter Bartalský hodnotí podzimní část

Sdílet

Hlavní trenér fotbalistek Sparty Peter Bartalský hodnotí uplynulou podzimní část sezóny. Po ní jsou sparťanky na prvním místě ligové tabulky, v evropských pohárech však skončily hned na kopačkách prvního protivníka. I po skončení soutěžních zápasů bude tým trénovat až do 7. prosince, poté následuje měsíční volno.
Jaké jsou aktuálně další plány týmu?
Jsme rádi, že jsme zvládli poslední zápas na Slovácku. Trénovat budeme dál až do 7. prosince. Potom následuje volno, takže budeme mít všichni čas na pečení vánočního cukroví. (směje se) Trochu si od sebe oddychneme, abychom si více chyběli a těšili se na sebe. Chceme se na druhou polovinu sezóny dobře připravit, abychom měli z čeho čerpat během náročné jarní části.
A jaké je hodnocení podzimní části sezóny?

S ligovou částí sezóny jsme spokojeni, vyhráli jsme důležitý zápas se Slavií a máme nyní dobrou výchozí pozici na jaro. V každém z nás je však zklamání z Ligy mistryň, tam jsme mohli dokázat více. Ale už teď se těšíme na jaro, čekají nás tam dobré zápasy. Tři ligová derby se Slavií, která rozhodnou o vítězi ligy. A i když bych nechtěl předbíhat, tak se pravděpodobně utkáme i ve finále poháru, takže nás čekají čtyři dobré zápasy. Velkou motivací je pro nás Liga mistryň, chceme ji hrát i v příští sezóně. V každém zápase jsme si potvrdili, že my musíme určovat ráz zápasu, určovat vše, co se v zápase bude dít. Máme obrovskou kvalitu, podařilo se nám to například v zápase se Slavií. I když nás už potom nečekaly tak náročné zápasy, tak děvčata chtěla stále pracovat a nic nepodcenila do konce podzimní sezóny.

Jak bude vypadat zimní příprava?

Příprava začne v pondělí 7. ledna. První týden se budeme připravovat v domácích podmínkách, druhý týden nás čeká soustředění. Prioritou je v lednu nabrat fyzickou kondici. Na konci ledna hrajeme tradiční halový turnaj v německé Postupimi o víkendu 26.-27.1. Poté nás čekají tři kvalitní přípravné zápasy: s Turbine Potsdam (aktuálně třetí tým Bundesligy), MTK Budapešť (druhý tým maďarské ligy) a St. Pöltenem (první tým rakouské ligy). Do toho odehrajeme také utkání s chlapci. Ke konci února se hraje reprezentační turnaj na Kypru, kde budeme mít zhruba deset hráček, což je polovina týmu. A poté už začínají soutěžní zápasy: čtvrtfinále poháru a následující týden první jarní kolo v podobě derby.

Další novinky