Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

S Plzní doma prohra 1:2

Nepovedený návrat fotbalu na Letnou

Sdílet

Sparta bohužel nevstoupila do restartované ligy šťastně a na Letné prohrála s druhým týmem ligové tabulky z Plzně 1:2. Branky soupeře vstřelili Kalvach a Beauguel, za Spartu v závěru korigoval Karlsson.
Do prvního utkání po koronavirové pauze neměl trenér Václav Kotal k dispozici zraněné Plavšiće, Panáka, Lischku a Graiciara. Na hřišti se spolu objevili Bořek Dočkal a Guélor Kanga, na stoperu nastoupila dvojice Costa – Štetina.
Ve dvanácté minutě sparťanská obrana pustila s míčem po levé straně Kovaříka a ten ho nabídl do vápna Čermákovi. Střela bývalého sparťana mířila z první nad branku.
Chvíli na to bylo několikrát blízko k brance na druhé straně hřiště. Nejdřív pálil zblokovaně Kanga, stejný hráč pak centroval zprava, další centr letěl do vápna zleva... Nic se ale neujalo.
Další obrovská šance na straně Plzně přišla v 17. minutě. Opět šlo o akci zleva, kdy Kovařík centroval do vápna a Čermák zakončil sám před Hečou, tentokrát přesně na branku. Sparťanský brankář byl ale bleskově na zemi a míč lapil.
Bohužel, byl to soupeř, kdo se dostal do vedení. Kalvach dostal hodně místa na středu hřiště, potáhl si míč a následně vystřelil skákavý pokus na branku. Heča na míč, který zapadl k tyči, nedosáhl.
Ve 38 minutě poslal pěkný centr zleva do vápna Čermák, Kayamba zakončil na zadní tyči z první, trefil jen boční síť.
Prakticky vzápětí bylo hodně blízko k vyrovnání. Hložek ve vápně přistrčil míč nabíhajícímu Vindheimovi, který vypálil těsně vedle zadní tyče Hruškovy branky.
Tři minuty před pauzou měla Sparta sérii zajímavých centrů do vápna, která vyvrcholila rohovým kopem Dočkala. Ten posadil míč na hlavu Štetiny, který těsně přestřelil branku. Chvíli na to přišel další roh a další, ještě větší šance, tentokrát hlavičkoval úplně volný Krejčí. Jen do Hrušky.
Bohužel, ani nástup do druhého poločasu nebyl podle našich představ. Vindheim v 52. minutě vykopával míč z vápna, jenže ho poslal přesně na kopačky Beauguela, který nechytatelnou dělovkou pod břevno překonal Heču.
A mohlo být ještě hůř. V 57. minutě za sebe Hancko pustil padající míč, k tomu se dostal Kayamba a z ostrého úhlu napálil břevno.
Následně mohl Hancko udeřit na druhé straně. Po hezké kombinaci nakrátko zakončil z hranice vápna, mířil vedle branky.
V 67. minutě Costa hezky přečetl plzeňskou rozehrávku a pak přiťukl míč Hložkovi. Ten přes Tetteha předal Dočkalovi, který vypálil. Jenže jeho pokus zblokovali hostující hráči.
Adam Hložek pak o pár minut později nádherně v plném běhu prošel mezi několika Viktoriány a všechno to vyústilo střelou Vindheima z úhlu. Ta byla zase zblokovaná a následný roh nepřinesl nic zajímavého.
Ani na jedné straně pak dlouho nepřicházely šance. Až tři minuty před koncem po centru zprava se ve skrumáži ve vápně nejlépe zorientoval Karlsson a dostal míč s přispěním teče za Hrušku.
Další šance už jsme si bohužel nevytvořili a Plzeň si tak z Letné odvezla všechny tři body.
1 / 43
AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 1:2 (0:1)
Branky: 87. Karlsson - 26. Kalvach, 52. Beaguel. ŽK: Costa, Krejčí, Štetina, Kozák, Kanga - Kalvach, Limberský, Řezník. Rozhodčí: Berka – Nádvorník, Vlček.
Sparta: Heča – Vindheim, Štetina, Costa, Hancko – Kanga, Sáček (64. Karlsson), Dočkal (82. Kozák), Krejčí, Hložek (82. Frýdek) – Tetteh.
Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský – Kayamba (77. Kopic), Bucha, Čermák, Kalvach, Kovařík (90. Mihálik) – Beaguel (72. Chorý).

Další novinky