Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

S Příbramí jen remíza 2:2

Sparta ztratila vedení čtyři minuty před koncem

Sdílet

Dlouho se zdálo, že Sparta vyhraje i pátý zápas v nové ligové sezóně. Jenže nakonec doma uhrála s Příbramí jen remízu 2:2 a poprvé v novém ročníku ztratila body.
Letenští po zápase v Teplicích vcelku logicky neměnili sestavu a už počtvrté tak na hřiště nastoupila totožná jedenáctka.
Jenže tentokrát začal duel úplně jinak než o týden dřív v Teplicích. V sedmé minutě totiž Šural upadl v pokutovém území, penalta se nepískala a hosté se hnali do protiútoku. Rychlý Matoušek utekl sparťanské obraně a nabídl míč před prázdnou bránu Miroslavu Slepičkovi, který se nemýlil. Nováček ligy na Letné vedl.
Po čtvrt hodině hry mohla Spartě srovnat, po rohu se na zadní tyči dostal k zakončení v pádu Costa, trefil ale jen bránícího Slepičku.
Sparta postupně stupňovala svůj tlak. Ve 25. minutě se ke střele z přímého kopu ze své ideální vzdálenosti dostal Stanciu, branku ale přestřelil.
O jedenáct minutě později přišla akce, která přinesla vyrovnání. Nejdřív zdálky pálil Plavšić a trefil tyč. Míč se pak vrátil do vápna a v něm Fantiš fauloval Stancia.
K penaltě se postavil Guélor Kanga, a i když si Švenger na balón sáhl, vyrazit ho nedokázal. Bylo srovnáno!
Tři minuty před přestávkou mohli domácí otočit vývoj zápasu, Stanciu zprava nabídl přízemní přihrávku volnému Tettehovi. Ten ale míč v jasné pozici netrefil.
Další klíčový moment přišel vzápětí. Švenger rozehrál od branky, dlouhý nákop našel hlavičku Kayi a ten vyslal do sóla na branku Tetteha. Hostující Jaroslav Tregler musel Tetteha zfaulovat a správně viděl červenou kartu.
Z nařízeného přímého kopu trefil Stanciu jen břevno.
Ještě do přestávky měl jednu šanci Plavšić, jeho povedenou ránu mířící do růžku branky ale Švenger skvěle vyrazil. Po prvním poločase tak Sparta hrál s Příbramí nerozhodně.
Blízko k dalšímu gólu měla Sparta chvíli po pauze. Tetteh patou v pokutovém území uvolnil ke střele Chipcia. Ten ale trefil jen Švengera, který si pak poradil s i hlavičkou dorážejícího Šural. Sparta měla velký tlak, ale další branky nepřicházely.
Fanoušci se dočkali až v 69. minutě. Chipciu dal míč Stanciovi, ten svému nabíhajícímu kamarádovi vrátil do pokutového území. Chipciu situaci promyslel, srovnal si míč a pak ho poslal přesně za zadní tyč. Sparta šla do vedení.
Možnost zvýšit na rozdíl dvou branek měl Kanga, po jeho technickém pokusu z hranice vápna ale skončil míč jen na horní síti branky.
Sparta si vytvářela spoustu šancí, ael příbramský brankář Švenger čatoval. V 86 minutě nejdřív zlikvidoval jasnou šanci Šurala a vzápětí i stoprocentní gólovou šanci Radakoviće. Na druhou stranu pak s míčem sprintoval osamocený příbramský Antwi, který šokoval Letnou a srovnal.
Minutu na to mohla jít Sparta znovu do vedení, jenže další hlavička Šurala z velké blízkosti šla nad branku.
Sparta tak poprvé v nové sezóně ztratila ligové body, s Příbramí uhrála doma jen remízu 2:2.
1 / 121
AC Sparta Praha – 1. FK Příbram   2:2 (1:1)
Góly: 38- Kanga (p), 69. Chipciu – 7. Slepička, 86. Antwi.  ŽK: Květ, Skácel, Švenger.  ČK: 43. Tregler.  Rozhodčí: Pavel Franěk – Jiří Moláček, Pavel Vlasjuk. Diváci: 11987.
Sparta: Nita – Chipciu, Radaković, Kaya (66. Vatajelu), Costa (83. Štetina) – Stanciu, Frýdek, Kanga, Plavsić – Tetteh, Šural.
Příbram: Švenger – Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel – Fantiš (57. Antwi), Květ, Matoušek, Kilián, Rezek (44. Soldát) – Slepička (46. Hlúpik).

Další novinky