Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Škoda, že jsem na úvod neproměnil

David Pavelka po zápase v Monaku

Sdílet

David Pavelka po utkání v Monaku dorazil na tiskovou konferenci mezi novináře a bylo znát, že z výsledku zápasu je zklamaný. I když Sparta narazila na soupeře s nesrovnatelně větším rozpočtem a ambicemi, přesto cítíl, že jsme mohli uhrát víc než prohru 1:3. A mohl k tomu přispět i on, kdyby hned v úvodu proměnil svou šanci...
Jak hodnotíš zápas? Šlo z něj vytěžit víc?
Myslím si, že jsme mohli začít lépe, měl jsem šanci v první minutě, to mohlo se zápasem udělat leccos. Pak jsme měli ještě další náznaky, mohlo se to pro nás vyvíjet lépe. Ale nakonec ukázali svou kvalitu a zaslouženě vyhráli.
Vyčítáš si tu svou neproměněnou šanci hodně?
Mrzí mě to samozřejmě hodně. Věřili jsme, že rychlý gól může Monako rozhodit. Ta šance přišla, ale bohužel jsem balon netrefil dobře, šajtlí někam do tribuny.
V čem nám tenhle zápas, hlavně našim mladým hráčům může pomoct dál?
Jednoznačně to mladým hráčům ukázalo, že se mají šanci dostat na tuhle úroveň. Dneska viděli extra třídu, je to pro ně obrovská motivace. V některých pasážích si dokázali, že i s takovými kluby se dá hrát. Jen víc takových zápasů.
Co se ti líbilo na hře soupeře a co bys pochválil na našem výkonu?
Rychlost a šikovnost hráčů Monaka, ta byla velká, ale to viděl každý. Mě zaujala i ta jejich taktická vyspělost, kterou ukázali. Je to hodně vyspělý tým. Co se týče nás, potkali jsme těžkého soupeře, ale jak jsem říkal, v některých pasážích jsme si ukázali, že to jde. Je třeba tomu dál věřit a podobnými zápasy se posouvat dál.
Je pozitivem i to, že teď si trochu víc odpočinete a možná se vrátí pár zraněných hráčů? Ten program byl teď přeci jen hodně náročný…
Asi se to tak dá vzít, ale všichni bychom odpočinek vyměnili za to, abychom postoupili. Radši bychom byli ještě trochu víc omlácení, jen kdybychom se mohli prát o Ligu mistrů. Marodku máme širokou, ale vždy tu máme dost připravených hráčů na to, abychom dali dohromady kvalitní sestavu.

Další novinky