Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Sparta MOL Cup neobhájí

Prohrané derby v semifinále

Sdílet

Sparta prohrála semifinále MOL Cupu a vítězství v poháru tak neobhájí. Zatímco my jsme své šance neproměnili, Slavia ano a výsledkem je porážka 0:3.
Trenér Spatry Pavel Vrba poslal do branky, stejně jako v předchozích zápasech MOL Cupu, Milana Heču. Na pravém kraji obrany nastoupil Wiesner, ve středu hřiště operovali Sáček, Pavelka a Hložek. V útoku pak byl Juliš. Ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit Dočkal, Souček, oba Krejčí, Vindheim, Štetina a Kozák.
První šance zápasu přišla v 7. minutě. Karlsson potáhl míč z pravé strany až po vápna a vystřelil. Kolář jeho pokus vyrazil.
Ve 20. minutě Hložek vybojoval míč, běžel k bráně, těsně před Kolářem si ho píchl a snažil se najít někoho ze svých spoluhráčů. Akci pak zakončil levačkou Pavelka, netrefil ale bránu.
O čtyři minuty později po centru zprava zakončoval Bořil a jeho pokus na čáře fantasticky vyrazil Milan Heča.
Krátce na Dorley rozjel akci, přihrál Kuchtovi a ten bohužel poslal hosty do vedení. Ve 30. minutě pak Dorley našel na malém vápně Holeše a rázem jsme prohrávali 0:2.
Ve 34. minutě mohl snížit Juliš, který dostal míč blízko penaltového puntík, jenže těsně minul pravou tyč.
O čtyři minuty později přišla další velká šance Sparty. Hancko z přímého kopu skvěle trefil horní pravý roh brány, balon ovšem vytáhl Kolář.
Šest minut před přestávkou po přímém kopu Plavšiće hlavičkoval Čelůstka. Míč skončil kousek vedle levé tyče.
Ve 44. minutě se pak ve vápně dostal ke střele Karlsson, tečovaná rána skončila vedle levé tyče a následoval jen rohový kop. Víc už se nestalo a Sparta tak po první půli prohrávala o dvě branky.
V 53. minutě na sebe Masopust navázal bránící hráče, přihrál Kuchtovi a ten dal třetí gól.
O deset minut později se Karabec zbavil obránců a po zemi přihrával na malé vápno. Tam bohužel na míč nedosáhl nabíhající Juliš.
O dvě minuty později Juliš hlavičkoval na malém vápně, nedokázal ale míč lépe usměrnit a Kolář ho chytil.
Dvacet minut před koncem se Bah ocitl tváří v tvář Hečovi, ten ho ale vychytal.
O pět minut poději Hložek vypálil z dálky a jeho dobře mířenou střelu do levého horního rohu vyrazil Kolář!
Na druhé straně se do šance dostal Van Buren, Heča ho ale dobře vystál a byla z toho jen střela do boční sítě.
Sedm minut před koncem střídající Minčev z ostrého úhlu trefil jen pravou tyč. Na druhé straně měl šanci Masopust, který běžel na Heču, gólmana Sparty ale nepřekonal.
Sparta tak prohrála 0:3 a končí v semifinále domácího poháru.
1 / 60
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 0:3 (0:2)
Góly: 25. a 53. Kuchta a 30. Holeš. ŽK: Vitík, Pavelka, Trávník – Holeš. Rozhodčí: Proske – Nádvorník, Hájek.
Sparta: Heča – Wiesner, Vitík, Čelůstka, Hancko – Karlsson (53. Karabec), Pavelka, Sáček (64. Trávník), Hložek, Plavšić (64. Minčev) – Juliš (78. Novotný).
Slavia: Kolář – Masopust, Deli, Kúdela, Bořil – Bah (86. Lingr), Holeš, Stanciu (81. Traore), Ševčík (56. Provod), Dorley (56. Olayinka) – Kuchta (56. Van Buren).

Další novinky