Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-15

Starší žáci se představili v Teplicích

U15 & U14

Sdílet

Další kolo České ligy žáků zavedlo naše starší žáky do Teplic. Obě kategorie si odváží výhru.
FK Teplice U15 – AC Sparta Praha U15 2:5 (1:1)
Branky: 40. Bouša, 63. Hradiský – 21. Ingardia, 50., 52. Krulich, 59. Cettl, 73. Rožánek.
AC Sparta Praha: Kulíšek – Novák, Váňa, Rebibo, Říha, Ingardia (60. Pomykáček), Horák (60. Kačer), Vitarigov, Vaněk (41. Cettl), Krulich (60. Káža), Boháč (41. Rožánek).
Celý poločas provázelo nasazení a důraz obou týmů. Domácí byli zdravě agresivní a dohrávali každý souboj. Neproměnili jsme několik šancí, včetně penalty. Do vedení jsme šli po krásném přímém kopu. Domácí si gólovou šanci nevypracovali, přesto vyrovnali po našem zaváhání.
Ve druhém poločase jsme se prvních deset minut nemohli dostat do tempa. Domácí, povzbuzení brankou do šatny, se snažili vsítit druhou. Po posunech na postech jsme začali na hřišti dominovat a po krásných akcích vstřelili branky. Několik akcí zůstalo ještě nevyužitých, i když si o gól přímo říkaly.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Martin Kumšta: „Sehráli jsme dobré utkání s výborným soupeřem, který nám na hřišti nic nedaroval a rval se do poslední minuty, za což bych ho rád pochválil. V prvním poločase jsme často kazili a akce spíše zpomalovali, což umožnilo domácích eliminovat naše silné stránky. Vyjma deseti minut druhé půle jsme sehráli nejlepší poločas na podzim. Naše aktivita a nápaditost z tréninku se konečně ukázala i v zápase, z čehož pramenili nejen povedené akce, ale i krásné branky.“
FK Teplice U14 – AC Sparta Praha U14 0:2 (0:1)
Branky: 38. Tesař, 77. Kulíšek.
AC Sparta Praha: Marek – Princ, Saal (60. Kulíšek), Benedikt, Tesař, Randa, Kačur (53. Winter), Job, Filípek (41. Filípek), Strejček (53. Sedláček), Diviš.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Michal Vychodil: „Utkání se převážně odehrálo za naší vytrvalé převahy, ze které ale nejsou pouhé dvě branky dobrým vysvědčením. Do přestávky jsme finální fázi totiž pojali spíše jako střelecký trénink zpoza vápna. Po pauze jsme sice změnili své chování v útočné třetině, ale nabízené situace se nedařilo dotáhnou do zdárného konce. I přes potvrzující druhou branku až v samotném závěru však nešlo o tak výsledkově hektický zápas, protože jsme domácí povětšinu času obírali o míče daleko od naší svatyně. Mé konečné shrnutí je asi takové, že jsme měli v ofenzivní části předvést lepší a kvalitnější výkon.“

Další novinky