Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži B

Trenér B týmu: Václav Kotal

Koučem rezervního výběru bude respektovaný kouč a odborník na mládež

Sdílet

Trenérem nově vznikajícího B týmu AC Sparta Praha se stává Václav Kotal. Respektovaný trenér se zkušenostmi z klubů nejvyšší soutěže i mládežnických reprezentačních výběrů už v minulosti rezervní mužstvo ACS vedl.
Sparta reaguje obnovením B týmu na zrušení Juniorské ligy. Mužstvo, které by mělo představovat jeden z můstků mezi mládežnickou akademií a letenským áčkem, začne na podzim v třetí nejvyšší soutěži ČFL.
Václav Kotal působil mimo jiné jako trenér brněnské Zbrojovky, kterou v sezoně 2015/2016 dovedl k 6. místu v lize. Koučoval také Jablonec, v minulosti vedl hned ve dvou obdobích B tým ACS. V poslední době působil jako hlavní trenér reprezentačního výběru U17, s nímž se kvalifikoval na evropský šampionát.
„Jsme rádi, že se trenérem B mužstva stává právě Václav Kotal, který má velké množství zkušeností z dospělého fotbalu i mládeže. V minulosti s rezervním výběrem Sparty postoupil do druhé ligy, byli bychom rádi, kdyby se mu to povedlo znovu. Pro vývoj našich mladých hráčů by právě druhá liga byla ideální,“ vysvětluje volbu trenéra sportovní ředitel AC Sparta Praha Tomáš Rosický.
„Při výběru kouče bylo velice důležité i propojení prvního mužstva a béčka, chtěli jsme, aby trenéři o fotbalu a principech hry přemýšleli velice podobně. Václav Jílek a Václav Kotal to splňují a jejich spolupráce by měla být pro klub přínosem,“ dodává sportovní ředitel.
„Spolupráci s Václavem Kotalem vítám a těším se na ni. V mých očích je to respektovaný ligový trenér s bohatými zkušenostmi, jeho výhodou je, že v posledních letech pracoval na úrovni reprezentace i s mládeží. Hodně důležité je, že máme podobné nároky na hráče,“ říká ke spolupráci s kolegou z rezervního výběru kouč A mužstva Václav Jílek.
Kotalovým asistentem bude Luboš Loučka, který vedl zanikající juniorku po odchodu Michala Horňáka do realizačního týmu A mužstva, vedoucím týmu bude Luděk Stracený.
„Přecházíme pod A mužstvo, s nímž chceme navázat úzkou spolupráci. Náš tým tak nebude jen místem pro nástup mladých hráčů do seniorského fotbalu, ale současně budeme chtít udržet v herní kondici hráče áčka. Výhodou bude, že základní herní principy máme s Václavem Jílkem podobné,“ uvádí Václav Kotal.
B tým zahájí přípravu na sezonu na začátku července, aktuálně trenér Václav Kotal společně se sportovním ředitelem Tomášem Rosickým a dalšími členy sportovního vedení pracuje na skladbě kádru.
„Máme smluvně vázaných poměrně dost hráčů, kteří nebudou minimálně v úvodu sezony součástí A mužstva. Aktuálně vedeme o skladbě kádru debatu, béčko začne týdenním kempem pro více hráčů, pak se bude tým postupně zužovat do podoby, kterou si trenér Kotal zvolí,“ říká sportovní ředitel ACS Tomáš Rosický.
1 / 7

Další novinky