Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-11

U11 na 5. místě na turnaji v Berlíně

V Německu startovalo 30 týmů

Sdílet

Jedenáctka absolvovala během víkendu turnaj v hlavním městě Německa. Startovalo na něm 30 týmů, z nichž jsme obsadili skvělé páté místo.
Během víkendu od 27. do 28. srpna se naše kategorie U11 představila na turnaji v Berlíně.
V sobotu byly na programu základní skupiny, kde jsme si počínali jednoznačně a bez jediného zaváhání jsme se kvalifikovali do skupiny o 1. - 6. místo. Trvání utkání v této fázi bylo 1x25 minut.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – Berolina Stralau 5:1
AC Sparta Praha – Swit Sczeczin 14:0
AC Sparta Praha – Hertha Zehlendorf 2:1
AC Sparta Praha – Sokolik Stary Sacz 13:0
Nedělní zápasy se hrály na 1x17 minut a v boji o celkové prvenství jsme se setkali i se soupeři zvučných jmen.
Skupina 1. - 6. místo:
AC Sparta Praha – Hertha BSC 1:3
AC Sparta Praha – WKS Śląsk Wroclaw 1:4
AC Sparta Praha – BFC Daugavpils 2:1
AC Sparta Praha – Wisla Krakow 1:2
AC Sparta Praha – DAC Dunajská Streda 0:5
Ve finální fázi se nám nedařilo úplně podle představ a zaznamenali jsme v ní jen jedno vítězství, a to s lotyšským celkem BFC Daugavpils. Při celkovém zúčtování jsme tak obsadili konečné páté místo.
Na turnaji nás reprezentovali tito hráči: Starec, Foglar, Macháč, Tomeček, Brett, Brosch, Winterling, Turoň, Salač, Žák, Pavelec.
Trenér Oldřich Šmerda hodnotí vystoupení svého týmu: „V prvním dni jsme se z mého pohledu prezentovali velmi dobře a postoupili do finálové skupiny. V té jsme mohli sehrát další kvalitní utkání, což je pro nás obecně hlavním cílem na zahraničních turnajích. Přestože se ve skupině našli dva soupeři s nižší kvalitou, tak jsem moc rád, že jsme k oběma zápasům přistoupili svědomitě a soupeře přehráli vysokým skóre. V nedělní části jsme narazili na kvalitnější soupeře a po fotbalové stránce se v žádném utkání neztratili. Co nás bohužel nejvíce trápilo bylo řešení finální fáze, kdy jsme množství velmi dobře rozehraných situací neproměnili v kýžené vstřelení gólu. V tomto ohledu byli soupeři kvalitnější a z tohoto důvodu jsme nakonec nedosáhli na lepší umístění. Přesto vidím u celého týmu pokrok a transfer tréninkových podnětů do utkání byl patrný. Kluci získali cenné zkušenosti, které využijeme v další části sezony.“

Další novinky