Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

V Karviné obrat a výhra

Sparta veze vítězství 4:1

Sdílet

Sparta veze z prvního venkovního zápasu po restartu ligy v Karviné všechny tři body! Nebyla to ale snadná práce, po poločase jsme vinou branky Lingra prohrávali. Po pauze ale přišla smršť, herní i gólová a trio Karlsson, Hložek a Dočkal se postaralo o obrat!
Trenér Václav Kotal udělal pro zápas s Karvinou několik změn oproti prohranému duelu s Plzní. Místo Vindheima nastoupil na pravé obraně Sáček, Hancko se vrátil na stopera, na levém beku ho nahradil Frýdek. Na pravém křídle pak nastoupil Karlsson.
Hned v úvodu přišel pro Spartu velmi nepříjemný moment. Hložek přišel o míč, následně propadl Sáček a Taiwo po 35 sekundách rozvlnil síť. Rozhodčí pak ale po konzultaci s videem branku zrušil, protože akci předcházel faul na Hložka.
Po dlouhém nákopu v desáté minutě za karvinskou obranu se Tetteh důrazně protlačil přes Šindeláře a utíkal na Bolka. Domácí stoper Benjimu znepříjemnil zakončení zezadu a míč nakonec skončil mimo.
O minutu později to zkusil z dálky Kanga a mířil přesně pod břevno. Jenže Bolek byl připravený a balon vyrazil.
Stoprocentní příležitost přišla v 19. minutě a byl v ní Benjamin Tetteh. Přímočará akce od Kangy na Tetteha, ten šel sám na Bolka. Podíval se, zkusil mířit mezi nohy, ale karvniský brankář tam nenechal prostor.
Ve 31. minutě Tetteh z vápna přistrčil míč do druhé vlny Frýdkovi, který vypálil pěkně, ale těsně vedle.
Bohužel, minutu na to už přišla zcela regulérní domácí branka. Po centru Ndefeho zprava se k míči ve vápně dostal Lingr a bezchybným zakončením překonal Heču.
Vyrovnání přišlo rychle po pauze. Karlsson se po přestávce přesunul na levou stranu hřiště a právě odsud udeřil. Míč si navedl na střed hřiště, připravil si ho pro pravačku a pak technicky překonal Bolka. Opravdu krásná trefa, která znamenala vyrovnání.
A to nebylo všechno! V 56. minutě si Hložek mimo vápno nejdřív docela složitě zpracovával míč, pak ale dostal trochu prostoru na zakončení a další přesná střela z dálky pod břevno znamenala naše vedení!
Vzápětí se navíc po přistrčení Karlssona prosadil z první Tetteh, radost ale byla zbytečná. Rozhodčí gól pro ofsajd zrušil.
Příliš to ale nevadilo, protože další branka stejně rychle přišla. Frýdek zleva odcentroval, Hložek ve vápně hrudí sklepl míč před sebe a tam z první míč do sítě narval Dočkal! Fanoušci si na dálku užívali skvělý druhý poločas.
Do další velké šance se po chvíli dostal Krejčí, který ve vápně převzal míč od Kangy. Jeho pokus ale domácí obrana zblokovala.
Sparta zápasu dominovala, na trávník přišel Václav Drchal a byl u další šance, když vybojoval míč a následně vypálil Hancko. Bolek lapil.
Pět minut před koncem jsme kopali standardní situaci po žlutém faulu Rundiće. Kanga centrem ve vápně našel Krejčího, ten byl ale možná až příliš blízko brance a přestřelil.
V devadesáté minutě přišel do hry Adam Karabec a zdálo se, že to bude jen pár minut, aby si zase o trochu víc zvykl na ligu. Jenže ejhle, i těch pár desítek vteřin stačilo. Adam si převzal míč, naběhl do vápna a ranou pod víko uzavřel v nastaveném čase skóre na 4:1!
1 / 31
MFK Karviná - AC Sparta Praha 1:4 (1:0)
Branky: 32. Lingr – 49. Karlsson, 56. Hložek, 64. Dočkal, 90. Karabec ŽK: Ndefe, Lingr, Rundić – Krejčí, Štetina. Rozhodčí: Zelinka – Paták, Dobrovolný.
Karviná: Bolek – Ndefe (60. Ba Loua), Rundić, Šindelář, Moravec – Santos, Smrž (78. Želizko), Janečka (65. Marek Hanousek), Qose, Lingr (79. Guba) – Taiwo (79. Vukadinović).
Sparta: Heča – Sáček, Štetina, Hancko, Frýdek – Karlsson (82. Matěj Hanousek), Kanga (90. Karabec), Dočkal (82. Trávník), Krejčí, Hložek (90. Vindheim) – Tetteh (75. Drchal).

Další novinky