Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeMuži A

Vítězný závěr roku!

Sparta porazila Hradec Králové

Sdílet

Sparta zvládla poslední utkání v kalendářním roce 2021! V Mladé Boleslavi zvítězila nad domácím Hradcem Králové 1:0. O jedinou branku zápasu se postaral Adam Hložek.
Trenér Sparty Pavel Vrba udělal v sestavě dvě změny, obě v obraně. Na stoperu nastoupil Martin Vitík, na levém kraji Matěj Polidar. Ze zdravotních důvodů totiž dnes nemohli hrát Panák ani Hancko, stejně tak Karabec, Gabriel, Juliš, Vindheim, Čelůstka a Højer.
Zápas začali lépe domácí. Už ve 2. minutě po centru zahrozil hlavou Vašulín, mířil ale nad bránu.
Za sedm minut po rohovém kopu pálil z dálky Haraslín, jeho tvrdá rána minula tři tyče.
Ve 22. minutě Pešek pláchl po pravé lajně a centroval do vápna. Balon pohotově napálil Haraslín, bohužel mířil nad.
O pár minut později Šulo po individuální akci křížnou střelou z hranice vápna mířil těsně vedle.
Ve 29. minutě nám pořádně zatrnulo. Po chybě v rozehrávce běžel Vlkanova z půlky na bránu. Tísnil ho Vitík a hradecký střelec mířil pouze nad branku Holce.
Deset minut před pauzou odražený míč napálil z dálky na bránu z voleje Pavelka. Gólman Vízek prudkou ránu vyrazil před sebe. Pulkrab by dorážel do prázdné. Jeden z obránců ho ale odstavil od míče. Podle rozhodčího čistě.
Ve 43. minutě po standardce hlavičkoval Mejdr. Holec si s tím ovšem poradil. Víc už se nestalo a v polovině zápasu svítily na světelné tabuli dvě nuly.
V 58. minutě po akci z pravé strany zakončoval na malém vápně Haraslín. Bohužel ale střela nebyla dost prudká a Vízek si poradil.
O deset minut později to Wiesner zkusil z dálky. Jeho zblokovaná rána skončila rohem.
Čtvrt hodiny před koncem si Hložek vzal balon kousek za půlkou, ustál několik faulů, dovedl míč až do vápna a vystřelil na zadní tyč. Jeho pokus zastavila až síť – 1:0!
Rychle ale mohlo být srovnáno. O pět minut později Vašulín napálil z otočky ve vápně břevno!
Sparta si závěrečných 10 minut zápasu už pohlídala a v posledním utkání roku 2021 si tak připisala vítězství!
1 / 87
FC Hradec Králové – AC Sparta Praha 0:1 (0:0)
Góly: 75. Hložek. ŽK: Vašulín, Čech, Kodeš, Leibl, Novotný – Polidar, LK37. Rozhodčí: Hocek – Horák, Paták.
Hradec: Vízek – Klíma, Čech (79. Rada), Leibl – Mejdr, Prekop, Kodeš, Vlkanova (72. Kubala), Soukeník (85. Král), Novotný – Vašulín.
Sparta: Holec – Wiesner, Vitík, LK37, Polidar (65. Laco Krejčí) – Pešek, Pavelka, Dočkal (79. Souček), Hložek, Haraslín (86. Minčev) – Pulkrab (65. Sáček).

Další novinky