Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Výhra nad Turbine Potsdam

Sparťanky v přípravě s němkami zvítězily 3:1.

Sdílet

Druhé přípravné utkání odehrály sparťanky s bundesligovým Turbine Potsdam. Němky se ujaly vedení už ve 2. minutě, Sparta ale dokázala utkání otočit ve svůj prospěch. Ve 31. minutě vyrovnala Lucie Martínková na 1:1, druhou branku přidala Nepokojová  z pokutového kopu a v závěru utkání pojistila sparťanské vítězství Solomou.
Za větrného počasí nastoupily na Strahově sparťanky k dalšímu přípravnému utkání. Soupeřem byl tentokrát německý tým 1. FFC Turbine Potsdam, který je aktuálně na 5. místě bundesligy. S Potsdamí se Sparta setkává pravidelně, vyhrát se jí ale podařilo poprvé. 
Vítr byl v akci hned ve 2. minutě utkání, kdy německé hráčky zahrávaly rohový kop a bez zásahu útočnic skončil míč v brance domácích. Sparta tak hned v úvodu prohrávala 0:1.
V 5. minutě se dostávaly hráčky Potsdami do slibné situace po brejku z pravé strany, míč však z kopačky Ehegötz skončil vedle branky Dorsey. V 9. minutě měly první tutovku domácí fotbalistky. Madie Gibson, která je jednou z testovaných hráček, využila brejku a krásnou přihrávkou do pokutového území vybídla ke skórování Ringelovou, brankářka hostujícího týmu byla však u levé tyče včas.
V 11. minutě měly opět sparťanky šanci vyrovnat, když roh Solomou nezužitkovala Křivská. V 15. minutě zahrozily hostující hráčky, ale míč skončil mimo tři tyče. Hra se přelévala z jedné poloviny na druhou a hru začínal komplikovat hustý déšť.
Ve 29. minutě mohly hráčky hostujícího týmu navýšit vedení, když zahrávaly pokutový kop, který zlikvidovala domácí gólmanka Dorsey. Naopak se ve 31. minutě konečně radovaly domácí hráčky, když se přesně trefila Lucie Martínková a vyrovnala na 1:1.
Za silného deště nastoupily oba týmy i po přestávce, hra měla spád a nebyla nouze o tvrdší souboje ve středu pole. Sparťanky dobře napadaly a začaly mít na hřišti převahu, kterou přetavily ve vedoucí branku v 63. minutě. K rozehrávce trestného kopu se postavila Nepokojová, která nahradila zraněnou Ringelovou, a poslala míč přímo na branku hostí. Skvělou práci odvedla aktivní Martínková, která svým náběhem do pokutového území znemožnila hostující brankářce míč zastavit. Sparta se tak ujala vedení 2:1.
Nejkrásnější akci sparťanek předvedla Solomou, která v 78. minutě napálila míč ze střední vzdálenosti pod břevno a poslala Spartu do dvoubrankového vedení. Výsledkem 3:1 utkání také skončilo a sparťanky si připisují cennou výhru nad bundesligovým celkem.
Hodnocení trenéra:
„Poctivě se připravujeme na každý zápas a tento byl pro nás další prověrkou, jak jsme schopni konkurovat kvalitnímu soupeři. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli, nevyhli jsme se chybám, ale nepolevili jsme a pracovali jsme od začátku až do konce.”
AC Sparta Praha ženy - 1. FFC Turbine Potsdam 3-1 (1-1)
Branky: 31’ Martínková L., 63’ Nepokojová, 78’ Solomou - 2’ Ehegötz
Sparta: Dorsey - Sonntagová, Bertholdová, Kotrčová - Ringelová, McDonald, Pochmanová, Solomou, Gibson - Křivská, Martínková L.
Potsdam: Fischer - Agrez, Siems, Elsig, Mesjasz, Höbinger, Chmielinski, Gerhardt, Ehegötz, Prasnikar, Zadrazil
Foto: Pavel Jiřík ml.

Další novinky