Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Výhra v přípravě nad St. Pöltenem

Sparťanky otočily duel s rakouským mistrem

Sdílet

Sparťanky v sobotu 30. ledna odehrály svůj jediný zápas zimní přípravy. Úřadujícího rakouského mistra – SKN St. Pölten – porazily 3:2, hrálo se v tréninkovém areálu soupeře. Za Spartu skórovaly Pochmanová, Bužková a Šubrtová.
Původně měly fotbalistky Sparty v zimní přípravě naplánované tři duely s evropskými soupeři. Protože epidemická situace je však stále kritická, z utkání proti polským týmům Czarni Sosnowiec a Medyk Konin sešlo. Zbylo jen utkání proti St. Pöltenu, ten je stejně jako Sparta účastníkem osmifinále letošního ročníku Ligy mistryň.
V rámci výjezdu do Rakouska sparťanky v této složité covidové době podpořil jednatel společnosti Babun s.r.o. Tomáš Myšík, a to formou 60 kusů výtečných baget. Chutnalo hráčkám i realizačnímu týmu. Podpory si vedení ženského fotbalu ACS velmi váží a touto formou děkuje.
A nyní k samotnému zápasu. V dresu domácích nastoupila v základní sestavě bývalá sparťanka Mária Mikolajová. Její spoluhráčka Adina Hamidovic v 33. minutě otevřela skóre – 1:0.
Hned po přestávce vyrovnala Aneta Pochmanová – 1:1. St. Pölten si ale vzal vedení zpět, když se prosadila slovinská internacionálka Mateja Zver – 2:1. Hráčky ACS vyrovnaly v 57. minutě zásluhou Kateřiny Bužkové – 2:2. A v 81. minutě obrat dokonala mladá útočnice Anna Šubrtová – 2:3.
Přípravné utkání
spusu SKN St. Pölten – AC Sparta Praha 2:3 (1:0)
Branky: 33. Hamidovic, 53. Zver – 48. Pochmanová, 57. Bužková, 83. Šubrtová

St. Pölten: Kresche, Bereuter (60. Antonsdottir), Bíróová, Hamidovic, Sauer (70. Makas), Mikolajová, Eder (46. Klein), Meyer, Zver (65. Zagor), Enzinger, Brunnthaler

Sparta: Vaníčková – Vyštejnová (76. Kotrčová), Bertholdová, Odehnalová (76. Koubová), Dlasková – Sonntagová, Pochmanová, Ondrušová (74. Nepokojová) – Bužková (66. Kavalová), Cvrčková (66. Šubrtová), Ringelová (74. Křivská)
Hodnocení trenéra Martina Masaryka: „V první řadě chci poděkovat lidem, kteří se podíleli na organizaci tohoto zápasu v této složité době. Jsme rádi, že jsme mohli odehrát velmi kvalitní zápas s účastníkem osmifinále Ligy mistryň. Hráčky nebyly v lehké situaci, nacházíme se v náročném tréninkovém období a do zápasu jsme šli z plného zatížení. Dvakrát jsme prohrávali, ale naše hráčky vždy dokázaly reagovat. Stále jsme byli aktivní a i v těžkých situacích jsme chtěli hrát konstruktivně. Je skvělé, že děvčata věří v náš proces - a to se odráží i na našem sebevědomí na hřišti. V poctivé a tvrdé práci musíme nadále pokračovat."
Zdroj fotografií: www.skn-frauen.at

Další novinky