Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-18

Vysoká výhra nad Teplicemi

V prvním utkání jarní části dorostenky vysoko porazily Teplice 12:1.

Sdílet

V neděli 23. 2. začala jarní část 1. ligy dorostenek, kterou sparťanky odstartovaly utkáním proti Teplicím. Skóre otevřela v 17. minutě Aneta Tomanová a už po prvním poločase byl stav 6:0. Druhému poločasu kralovala Přílepková, která zaznamenala hattrick. Konečný výsledek utkání byl pak 12:1, za Teplice se prosadila Zemanová.
První jarní utkání v neděli odehrály, kromě A-týmu žen, také dorostenky proti poslednímu týmu tabulky, Teplicím. Poprvé do ligového utkání nastoupila v dresu Sparty brankářka Eliška Urbancová, která přestoupila z ABC Braník. Utkání se podle očekávání hrálo především na teplické polovině a sparťanky měly jasnou převahu, i přes to ale padla první branka až v 17. minutě utkání z kopaček Anety Tomanové. První gól jako by hráčkám dodal potřebný klid a další góly padaly do sítě Teplic mnohem rychleji. V prvním poločase se prosadily také Paulenová, Skrčená, Šubrtová a Marcinková. Do kabin se tak šlo za stavu 6:0.
Do druhého poločasu nastoupily tři čerstvé hráčky - Vandasová, Rybínová a Přílepková, právě té se podařilo zaznamenat hattrick a rovněž Rybínová se blýskla brankou. Utkání pak uzavřela gólem v 90. minutě Němcová. Stejně jako v prvním poločase sparťanky skórovaly šestkrát. Teplické hráčky ale dokázaly využít zaváhání ve sparťanské obraně, i přes to ale utkání skončilo jasným vítězstvím domácího týmu 12:1. 
Další ligové utkání čeká dorostenky 29. 2. na půdě Slovácka, které je aktuálně první v tabulce.  
1.liga dorostenek 
AC Sparta Praha - FK Teplice 12-1 (6-0)
Branky: 17’ Tomanová An., 21’ Paulenová, 28’ 90’ Skrčená, 36’ Šubrtová, 40’ 44’ Marcinková, 51’ 52’ 64’ Přílepková, 77’ Rybínová, 88’ Němcová - 53’ Zemanová
ACS: Urbancová - Němcová, Marcinková, Skrčená, Krebsová, Kubíčková (46’ Vandasová), Buryánová, Paulenová, Sitterová, Šubrtová (46’ Přílepková), Tomanová An. (46’ Rybínová) 
TEP: Neumanová - Kůrková (14’ Hrušková), Rezková, Fryčová (78’ Kalčíková), Pazderková (46’ Kuchařová), Pokorná, Mendlová (72’ Drobná), Kožarská, Šulcová, Vaňková, Zemanová

Další novinky