Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-11

WU11: letní soustředění a turnaj na Karlštejně

Novinky z týmu starší přípravky

Sdílet

Od 17. 8. do 21. 8. 2020 se 22 dívek starší přípravky ACS zúčastnilo soustředění ve Veletově poblíže Kolína.
Dívky ročníku 2010 a 2011 se vzájemně během pobytu poznávaly i v rámci her a to nejen na hřišti, ale i během večerní zábavy a vytvořily tak spolu prima partu, až na nějakou výjimku, která byla zapříčiněna příliš velkým zápalem do hry a prozatím nezvládání přijmutí prohry.
Po celou dobu akce však panovalo slunečné počasí, takže byla možnost v nádherném areálu, kromě fotbalu, využít volný čas i plaváním, koupáním či hraním pétanque, nohejbalu a přehazované.
Pochvalu si děvčata zaslouží, za statečné snášení jakékoliv bolístky ze hry i dotěrných komárů. Ve čtvrtek za nimi na zapůjčené hřiště dorazil soupeř z nedaleké Kutné Hory, který zdárně prověřil jejich individuální i týmové herní činnosti, přičemž se utkání odehrálo ve vysokém tempu.
Ve veletovském Sporthotelu byla opět připravena výborná strava v podobě pěti denních jídel, zahrnujících švédské stoly ke snídani a někdy nezdravý, za to velice chutný oběd. Třikrát denně absolvovala děvčata fotbalový trénink, zaměřený především na rozvoj osobních dovedností a schopností.
Po tomto soustředění byla děvčata 22.8.2020 přihlášena na turnaj na Karlštejně, v malebném prostředí Berounky. Na turnaji dostaly možnost dívky hrát ve 2 týmech, rozděleny na ročník 2010 (rudí) a mix 2010 a 2011 (žlutí). Jak již to bývá, děvčata byla ozdobou turnaje.
Žlutý tým
Pro ročník 2011 (žluté) byla hra procházkou ohněm, jelikož poprvé hrála v počtu 5+1 proti klukům ročníku 2010. Nepočínala si však vůbec špatně, ukázala kvalitní přechod jeden na jednoho, rozehrávku od branky, náběh do volného prostoru a přepínání z obranné do útočné fáze.
Velkou pochvalu od trenéra si za své chování a přístup ke hře zaslouží Silvie Bohatová. Děvčata skončila sice na posledním místě, ale za některé povedené akce, se vůbec stydět nemusí. Turnaj byl pro ně brán jako odrazový stupínek v kategorii starší přípravky.
Červený tým
Od této kategorie (ročník 2010) byly očekávány větší ambice. V prvním utkání na turnaji se dívky ukázaly jako spící princezny a během prvního poločasu prohrávaly 0:5. Vzápětí přišlo probuzení, bohužel to již na obrat celého dění nestačilo. Během celého turnaje odehrály dívky velmi kvalitní zápasy, ve kterých aby dosáhly lepšího umístění, jim chyběla kvalitnější střelba a rychlost při převzetí míče.
Dívky však nezanechaly dojem špatného týmu, ba naopak s pozdějším vítězem turnaje, odehrály nejlepší zápas ze všech týmů. Zrcadlo ve střelbě jim však ukázal, především poslední zápas o 5. místo, kde soupeře přehrály, ale konečný stav ukazoval 2:2. Proto přišly na řadu pokutové kopy, ze kterých se ze tří pokusů nepodařilo vsítit na rozdíl od soupeře ani branku a tak přišel na řadu smuteční projev emočního vypětí, což je přirozené.
Děkujeme všem rodičů za podporu a pořadatelům za uspořádání prima turnaje.
Sestava žlutí: Bohatová, Janů, Štroblová, Kašparová, Nosková, Lišková, Kloučková, Víchová a Bonková
Sestava červení: Ambrušová, Latochová, Fischerová, Váňová, Michálková, Svobodová, Leonovičová a Smutná

Další novinky