Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-11

WU11: Zimní liga proti Čestlicím a Březiněvsi

Reportáže z průběhu víkendových zápasů starší přípravky

Sdílet

V dalším kole zimní ligy v Kolovratech narazila děvčata na tým z Čestlic. Nástup sparťanek byl výborný a hned v úvodu dostala Spartu do vedení Machová. Od té doby začal přebírat iniciativu tým Čestlic a jejich tlak se vystupňoval v 7. minutě, kdy nejdříve chlapci srovnali a hned po rozehrávce sparťanek otáčejí Čestlice skóre ve svůj prospěch - 1:2.
Děvčata nestíhají reagovat na dobrý pohyb chlapců Čestlic a v 17. minutě děvčata prohrávají 1:3. Děvčata se k zakončení dostávala minimálně, ale těsně před přestávkou vystřelila na branku Machová a její střela skončila po chybě brankáře v brance - 2:3. 
Druhý poločas byl jasné režii Čestlic, hned v začátku druhé půle se podařilo soupeři navýšit skóre o další branku - 2:4. V 10. minutě to již bylo 2:5 a v poslední minutě druhé půle dávají Čestlice na konečných 6:2.  
Zimní liga Kolovraty  
AC Sparta Praha WU11 - TJ SOKOL Čestlice 2:6 (2:3) 
hráno 2x25 min - UMT Kolovraty 
Branky ACS: Machová 2 
Sestava: Drtinová - Machová, Kurzweilová A., Kurzweilová N., Kvíčerová, Straková, Finlay Sophia, Jásková, Krafnettrová V.,Pavlovičová 
Komentář trenérů: „V celém zápase tahala děvčata za kratší konec. Výkon hráček byl dosud nejslabší, který děvčata předvedla. Bez pohybu a bez jakéhokoliv nápadu či momentu překvapení. Po zisku míče děvčata jen odkopávala míče a neustále tak čelila nájezdům chlapců. Nejlepší výkon podala v utkání brankářka Drtinová, která několik šancí ještě vychytala.” 
Stejně jako to bylo v sobotu, tak i v neděli vkročily sparťanky velmi dobře a proti favoritovi zimní ligy do utkání. V 1. minutě se trefila Jínová a děvčata vedla 1:0. Už za minutu bylo vyrovnáno a za další minutu již Březiněves vedla 2:1. Chlapci se velmi dobře pohybovali a zvýšili ve 4. minutě už na 3:1 a v 7. minutě na 4:1. Děvčata doslova nevěděla, kde jim hlava stojí... 
Do druhé části šly oba týmy s cílem dávat branky, ale dlouho se to nikomu nedařilo, v druhé polovině druhé části zápasu se to však prolomilo. Březiněves dvěma góly zvýšila své skóre na 6:1! Ale 12. minutě se po druhé trefila výborně hrající Jínová - 2:6, o minutu později vybídla právě Jínová ke skórovaní Drtinovou a ta její pobídku zužitkovala a snížila na 3:6.  
Minutu před koncem navíc využila dobré postavení před brankou Krafnettrová a děvčata se euforicky vrátila do utkání - 4:6. V poslední minutě ale euforii děvčat opět zastavil soupeř z Březiněvsi a zvýšil na 7:4. 
Tak jak končila druhá část, tak začala i ta třetí: a to mohutným dotahováním děvčat. Po brankách Drtinové, Piovarči a Strakové bylo skóre vyrovnané 7:7! Březiněvsi nevycházelo, co doposud, rychlý přechod do útoku a kvalitní koncovka. V brance čarovala Norková. S blížícím se koncem třetí části ale děvčata koncentraci neudržela a po chybách se dostala Březiněves opět do dvoubrankového vedení 9:7. 
V poslední části se za děvčata trefila znovu Drtinová a chlapci přidali ještě dvě branky. Konečné skóre 11:8 pro Březiněves je velmi těsné, jelikož děvčata byla klukům velmi silným a vyrovnaným soupeřem. 
Zimní liga LOKO Vltavín 
TJ Březiněves - AC Sparta Praha WU11 11:8 (4:1, 3:3, 2:3, 2:1)
 
hráno 4 x 17 min - UMT Loko Vltavín 
Branky ACS: Drtinová 3, Jínová 2, Krafnettrová N., Piovarči, Straková 
Sestava: Norková - Drtinová, Kamitzová, Krafnettrová Nela, Piovarči, Porupková, Tučková, Jínová, Kašparová, Šillová, Řidkosilová, Straková 
Komentář trenérů: „Prohra se vždy hodnotí špatně, ale oproti sobotnímu utkání v Kolovratech, zde musíme děvčata pochválit. Děvčata makala a dřela, poprala i s nepříznivým výsledkem, kdy prohrávala již o pět branek! Ukázalo to vnitřní sílu týmu a hlavně se nevzdát a bojovat až do konce.” 

Další novinky