Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-15

WU15: navázat tam, kde jsme přestali

Starší žákyně jsou první v obou svých soutěžích

Sdílet

Sparťanské starší žákyně na podzim působily ve dvou soutěžích. A v obou jsou na průběžném prvním místě. Ligu žákyň vedou před pronásledovatelkami ze Slavie, Pardubic a Dukly. V chlapecké soutěži jsou první o skóre před kluky z Ďáblic.
O hodnocení podzimní části sezóny jsme požádali trenéra Pavla Klímu: „Hodnocení bych rozdělil na dvě části. První je důležitější: a to je jak holky v obou soutěžích hrají. Od začátku sezóny se přešlo na nové rozestavení a myslím si, že se nám společně podařilo po přípravě vše ustálit. Postupně se snažíme vše zlepšovat a o něco se opět posunout dále. S herním projevem, až na občasné chyby, jsme spokojení.“
Druhá část je zmiňované první místo v obou soutěžích, které nás samozřejmě těší. Vzhledem k tomu, že v týmu máme hodně hráček, tak do obou soutěží hráčky střídáme a o to víc nás může těšit, že se daří i výsledkově. A to i přes velkou rotaci hráček. Prioritou pro nás ale pořád zůstává samotná hra před výsledkem,“ říká Pavel Klíma, který tým vede společně s trenéry Alexandrem Samuelem a Karlem Truksou.
Průběžná tabulka 1. ligy starších žákyň Čechy 2020/21
Podobně jako všechny ostatní amatérské a mládežnické týmy, mají i starší žákyně aktuálně období bez zápasů a společných tréninků, které trvá od půlky října. „Během nucené pauzy mají holky individuální plány, které se skládají z technické části, tedy práce s míčem a z části kondiční, mobilizační a silové. Doufáme, že během pár dní se dostaneme společně na hřiště a budeme moci ještě v tomto roce trénovat. Pravděpodobně budeme trénovat do 10. prosince, pokud to situace dovolí,“ popisuje Pavel Klíma.
Následovalo by volno a v ideálním případě by se tým znovu sešel na přípravu začátkem ledna. „A pokud okolnosti dovolí, pojedeme na čtyřdenní soustředění. Připravíme holky na první zápas a budeme chtít navázat na to, kde jsme přestali,“ odkrývá program týmu trenér Klíma. Jeho svěřenkyně by měl čekat první ligový zápas zkraje února na hřišti Viktorie Plzeň.

Další novinky