Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
ReportážeWU-18

Ztráta v prvním venkovním zápase jara

Sparťanky odjely z Liberce bez bodu

Sdílet

Naše dorostenky čekal v neděli soupeř z Liberce. Zápas plný zvratů vyšel bohužel pro sparťanky nepříznivě a všechny tři body zůstaly domácímu Liberci.
Hodnocení hlavní trenérky Ivy Mocové: „Těžko se mi hodnotí dnešní prohraný zapas, který se hrál na malé umělé trávě stadionu U Nisy. Prvních 20 minut jsme se seznamovaly s hřištěm a soupeřem. Poté se naše hra začala zvedat a objevovaly se velmi dobré věci. Ve 37. minutě jsme byly odměněny gólem po hezké individuální akci Oudránové. Bohužel další tři dobré šance zůstaly nevyužity a do druhého poločasu jsme vstupovaly s jednogólovým náskokem.
Na začátku druhé půle po krásné kombinační akci zvyšovala Trachtová na 0:2. Zápas se zdál být zvládnutý, opak byl však pravdou. Dva nedůrazné odkopy a soupeř vyrovnal na 2:2. Na 3:2 Slovan zvýšil po standardní situaci. Holky poté zabraly a odměnou jim bylo vyrovnaní po pokutovém kopu Daníčkové. Za několik málo minut odpískala rozhodčí penaltu i na druhé straně, kterou soupeř proměnil. Závěr zápasu patřil Spartě, ale žádná ze slibných šancí nebyla využita, a tak Slovan vyhrál 4:3. To, co nás sráží jsou neproměněné šance a laciné góly.
Pozitivní na utkaní je fakt, že v základní sestavě nastoupily čtyři hráčky ročníku 2009 a jedna 2010. Všechny si za svůj výkon zaslouží pochvalu.“
1. liga dorostenek, 14. kolo
FC Slovan Liberec – AC Sparta Praha 4:3 (0:1)
Branky: 51., 55., 76. Šafářová z pen., 67. Budinová – 37. Oudránová, 49. Trachtová, 75. Daníčková z pen.

Sestava Liberce: Sedláková – Václavíková, Chládková, Šafářová, Pižlová, Librová (55. Procházková), Budinová, Rollová, Stránská, Csizmaziová (91. Mikolandová), Chládková (45. Ryšavá)

Sestava Sparty: Harantová – Oudránová, Lesáková (65. Krůtová), Matoušová, Daníčková, Balázsová (54. Stibůrková), Drbohlavová (75. Buriánková), Trachtová, Murgačová, Rupcová, Strašíková

Další novinky