Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
InformaceMuži B

Porážka na závěr

Rezerva podehla v TL Dukle 1:4

Sdílet

Třetí utkání v Tipsport lize, třetí druholigový soupeř. Po výhře nad Táborskem, remízou s Hradcem Králové vyzvala sparťanská rezerva pražskou Duklu. Až v posledním mači skupiny A tým trenéra Horňáka padl. Na soupeře z Julisky nestačil v poměru 1:4. Jedinou branku v rudém dresu vstřelil v závěru Hucek.
Již od úvodních minut byly k vidění šance na obou stranách, avšak o něco více práce měl Kotek v brance Sparty než jeho sok Kinský v dresu Dukly. Bezbrankový stav vydržel pouze deset minut, kdy Faleye vystihl rozehrávku sparťanů a tvrdou střelou propálil gólmana Sparty – 0:1.
Vyrovnání byla Sparta blízko o čtyři minuty později, ale gól Novotného po posunutí Turyny nebyl uznán kvůli postavení střelce mimo hru. Naopak Kotek na druhé straně vytěsnil očima střelu z hranice velkého vápna na břevno. Hráči v rudých dresech si vytvořili velké množství příležitostí, ale s nulovou produktivitou. Chyběla kvalitnější finální fáze a přesnější zakončení. Zároveň několik střel zablokovali objetavý obránci armádního klubu. Kinského se překonat nepodařilo a rezerva prohrávala po prvním poločase 0:1.
Obě mužstva do druhé půle vstoupila s pozměněnými jedenáctkami. Na straně Sparty přebral od Novotného kapitánskou pásku Vácha a mohlo se začít. Byla to opět Dukla, která skórovala. Po faulu před šestnáctkou Sparty se do přímého kopu opřel Fábry a trefil se náramně – 0:2.
Po hodině hry došlo k závaru před Kotkem, po kterém se ve vápně nejlépe zorientoval Ullman a uklidil míč k tyči – 0:3.
Pro svěřence trenéra Horňáka to byla nešťastných patnáct minut, ve kterých dvakrát inkasovala. Letenští zažili pocit obdrženého gólu ještě jednou, a to v 70. minutě, kdy zužitkoval centr za obranu Ullman – 0:4.
Sparťané dokázali v samotném závěru pouze korigovat nepříznivý stav, kdy se k dorážce protlačil Hucek a uklidil míč za záda Šťovíčka – 1:4.
Béčko Sparty uzavřelo své působení v Tisport lize porážkou 1:4 s Duklou Praha. V souběžně hraném zápase podlehla druhá část kádru rezervy Viktorii Žižkov 1:3.

Komentář trenéra Michala Horňáka:

Trenére, výsledek asi úplně neodpovídá hře samotné. Je porážka 1:4 krutá?
"Myslím, že jsme si nezasloužili prohrát tak výrazným rozdílem. Naše hra nebyla špatná. Zvláště v prvním poločase, kdy jsme si vytvořili množství příležitostí, ale bohužel se nám je nepodařilo proměnit. Pro nás však lekce a další zkušenost pro mladé hráče, že i když hrajete vyrovnaný zápas, tak můžete prohrát vyšším rozdílem."
Zapříčinila obdržené branky v rychlém sledu ztráta koncentrace?
"To si nemyslím, šlo spíše o naivní chyby z naší strany – ztráty, špatné dostupování hráčů. Musíme stále myslet na zadní vrátka, zvláště v případech, kdy se hraje hlavně na polovině soupeře a nedovolit po naší ztrátě soupeři možnost rychlého brejku."
Jak celkově hodnotíte působení svého týmu v Tipsport lize?
"Velmi pozitivně. Pro nás to jsou přinosná utkání, kdy stojíme proti zkušeným hráčům a v podstatě i zkušeným týmům. Ideálně se s takovými soupeři střetávat každý týden, protože naši hráči by měli zápasy na úrovni druhé ligy zvládat."
Jaký je nyní plán přípravy B-týmu?
"Budeme se i nadále připravovat v prostorách akademie, kde budeme čekat na start jarní části ČFL a pokud to bude možné, tak za dodržení všech opatření bychom rádi odehráli ještě několik přípravných utkání."
1 / 11
AC Sparta Praha B – FK Dukla Praha 1:4 (0:1)
Branky: 84. Hucek – 10. Faleye, 57. Fábry, 61. a 69. Ullman. ŽK: Šebrle (DUK).
Sparta 1. poločas: Kotek – Gabriel, Gelašvili, Červak, Tvaroh, Jonáš, Pudhorocký, Frýdek, Dudl, Novotný, Turyna.
Sparta 2. poločas: Kotek – Gabriel, Gelašvili, Červak (60. Szewieczek), Konopásek, Okeke, Vácha, Hucek, Ryneš, Sejk, Dao.
Dukla: Kinský – Ayong, Barec, Faleye, Hadaščok, Kovernikov, Kozel, Krunert, Lauko, Piroch, Souček.

Další novinky